TEKENINGEN IN OPDRACHT

//TEKENINGEN IN OPDRACHT
TEKENINGEN IN OPDRACHT 2020-02-09T20:32:58+01:00

Eén van mijn grote passies is modeltekenen!

Het menselijk lichaam ervaar ik als een wonder. Hoe ieder mens woont in zijn of haar lichaam is voor mij veelzeggend en prachtig (soms ook pijnlijk) om te zien. Om een mens te herkennen heb je het gezicht niet nodig, het hele lijf is informatie. Ik teken dan ook het liefst de hele mens en ik vind het spannend om vooral de zij- of achterkant te tekenen. Wezenlijke kenmerken van een mens zijn ook z’n houding, proporties en haardracht. Het zal je verrassen hoeveel herkenning dat geeft…! Doordat ik niet alles invul als ik teken blijft de sfeer zacht en open. Mijn tekeningen laten zich daarnaast omschrijven als sfeervol en impressionistisch. Regelmatig zie ik dat klanten ontroerd zijn als de tekening af is.

Tekenatelier-gerdie-schiphorst-tekeningen-in-opdracht-fotocollageWil je een tekening van jezelf of van bijvoorbeeld je kinderen, dan kom je als dat mogelijk is in mijn atelier om te poseren. Natuurlijk kun je me ook inhuren om op locatie te komen tekenen.

Per persoon heb ik ongeveer 15 minuten nodig, waarbij het niet nodig is om de hele tijd stil te zitten of staan. Met name voor (kleine) kinderen is dat natuurlijk niet te doen. Poseren is in mijn atelier een ruim begrip, je mag bewegen, spelen en praten met elkaar.

Soms is het niet mogelijk om te komen poseren. In dat geval kijk ik of ik kan tekenen vanaf een foto. Niet alle foto’s zijn geschikt, samen bekijken we dan wat er mogelijk is.

Materialen die ik gebruik zijn softpastels van Rembrandt en Schminke. Ik teken op glad papier en meestal op A3-formaat.

Klik hier om voorbeelden te zien.

Tarieven:

Tekening per persoon: € 40,-
Tekening van 2 personen: € 80,-
Tekening van 3 personen: € 110,-
Een ondergrond met spatten: € 10,- meerprijs
Inhuren op locatie: € 75,- per uur
Reiskosten: € 0,19 per kilometer

Bij het tekenen van meer dan 2 personen reken ik € 30,- extra voor elke persoon die erbij komt (zie tabel hierboven). Dit geldt ook als je elke persoon op een eigen blad getekend wilt hebben.

Voor particulieren zijn deze bedragen inclusief 21% BTW, voor het bedrijfsleven zijn de bedragen exclusief 21% BTW.