Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Van 16 t/m 30  november 2023 organiseer ik  samen met Wim van Heeswijk van Soforallodge in Gambia voor de 6e keer deze prachtige reis naar Gambia.

Soforal betekent ‘together we can’, een mooie quote die ik van harte onderschrijf, want samen kunnen we veel meer dan in ons uppie. Dat geldt zeker ook voor samen tekenen.  Je raakt vanzelf ook geinspireerd door wat anderen maken, laten zien of zeggen.

Titel van deze reis: ‘Mens wat ben je mooi!’
Afrikaanse mensen zijn een lust voor het oog, met name vrouwen zien er kleurrijk en trots uit. Overal waar je bent zie je mensen bezig met hun dagelijkse werkzaamheden. Het zal ons niet ontbreken aan inspirerende plekken en modellen!

Tijdens deze reis zal er veel aandacht zijn voor portret- en modeltekenen. Plezier hebben in wat je doet, op een speelse manier verkennen van je grenzen, durven experimenteren met vormtaal en ontdekken van je eigen beeldtaal zijn daarbij wezenlijke onderdelen. We zullen af en toe werken op ongewone ondergronden. Dat kan bv. materiaal uit de natuur zijn, maar ook is er op Soforal een lege muur voor ons beschikbaar. Samen met kinderen uit het naburige dorpje gaan we daarop aan de slag.

‘Mens wat ben je mooi’ gaat ook over jezelf. Jezelf leren kennen en accepteren wie je bent, met al je kwaliteiten en al je onvolmaaktheden, maakt je tot een completer mens. Dat geldt voor de dingen in je dagelijkse leven, maar net zo goed voor jou op tekengebied.

Wat mag je daarbij van mij verwachten? Ik begeleid je graag in jouw proces, op jouw niveau, zonder oordeel, ik heb het niet over goed of fout, maar samen kijken we naar wat en hoe je tekent en hoe jij in dat proces zit. Zo wordt groeien in creativiteit en vaardigheden ook een groeiproces als mens.

De tekensessies vinden plaats op verschillende locaties. We tekenen o.a. op het strand en op een compound.
Het is niet belangrijk of je wel of geen tekenervaring hebt.

Natuurlijk is er ook tijd en ruimte voor bijzondere excursies en om lekker naar het strand te gaan. Je bent niet verplicht om aan alle tekensessies en excursies mee te doen. Wel eindigen we elke workshop samen met het bekijken en bespreken van wat we die dag getekend hebben.

Over Soforal: Wim van Heeswijk heeft een prachtige plek gecreëerd midden in de Afrikaanse bush. Stel je voor: Een goed verzorgde tuin met enorme palmbomen, mooie planten en zingende vogels, smaakvol ingericht met bronzen beelden en gemozaïekte ornamenten. Een overdekte veranda van waaruit je aan alle kanten de natuur in kijkt, hangmatten onder de cashewbomen, heerlijke Afrikaanse gerechten die kokkin Kaddy voor ons klaar maakt. Ruim opgezette en in Afrikaanse stijl ingerichte slaapvertrekken. En alsof dit nog niet genoeg is…douchen onder de sterrenhemel (don’t worry, wél in je eigen doucheruimte), met op de achtergrond het geluid van krekels of trommels…En die sterrenhemel is niet te beschrijven, zo mooi..

Vanuit Soforal is het een prachtige wandeling naar zee (4 km) en naar het authentieke Diola dorpje Berending (2 km).
Neem maar eens een kijkje op www.soforal.com voor meer informatie.

Heb je nog vragen over deze geweldige reis, dan mag je me natuurlijk mailen, klik op: e-mail
Mocht je me liever willen spreken, geef dat dan aan in de mail, zodat we een belafspraak kunnen maken.

Prijs: €1315  inclusief alle workshops, overnachtingen, 3 maaltijden per dag en vervoer ter plaatse.
Prijsindicatie tickets: €650 (kan fluctueren)