Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Hundertwasser?… Hundertglasser!
Samen met Claudia Bidoggia verzorg ik een workshop waarin je op één dag kennis maakt met tekenen en glasfusing (samensmelten van gekleurde stukjes glas in een speciale oven).
Dompel je een dag lang onder in de kleurige wereld van…. Hundertwasser! (Google Hundertwasser en sta versteld van zijn oneindig fantasievolle schilderijen en architectuur)
’s Ochtends is er in het atelier van Gerdie een tekenworkshop à la Hundertwasser, waarin je op een speelse manier kennis maakt met deze Oostenrijkse kunstenaar en zijn rijkdom aan ideeën over de wereld waarin we leven. Je diept stap voor stap een aantal van zijn veelgebruikte motieven uit. Uiteindelijk ontstaat er een kleurige collage-achtige tekening op 30×30.
Na een heerlijke lunch met verse soep werk je ‘s middags in het atelier van Claudia door op een motief dat in de tekenworkshop is ontstaan.
Aan de hand van dit motief creëer je een glasobject waarbij je gebruik maakt van glaskorrels, glaspoeder en glasdraden. De kleuren die je gebruikt zijn overwegend transparant en helder, waardoor er een heerlijk samenspel van kleur zal ontstaan.
Dit werkstuk gaat vervolgens 20 uur in de oven waardoor de glasstukjes op en in elkaar zullen smelten. Resultaat is een schitterend mooi object waar doorheen het fascinerende spel van licht zorgt voor prachtige reflecties in de ruimte waarin het hangt/staat.
Gezamenlijk plannen we op een later tijdstip een terugkom-uurtje om je werk op te halen en de resultaten van ieder te bewonderen. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen of met glas, en creatief wordt je vanzelf op deze dag. Wil je graag dat het schaaltjes worden, dan worden de glasobjecten tegen meerprijs van 5 euro nogmaals gebakken zodat ze een holle vorm krijgen.
Gun jezelf deze kleurrijke bijzondere dag waarin spelen met kleur en vorm de boventoon voert en je werkt aan 2 verschillende werkstukken, die toch op een verrassende manier met elkaar verbonden zijn. Leuke bijkomstigheid is dat je vanzelf onthaast…
Over ons: Wij staan garant voor deskundige begeleiding van workshops en geven deze al jaren met passie vanuit onze professioneel uitgeruste ateliers. Wij kijken niet met een oordeel naar de gemaakte werkstukken. Wat je maakt is van jou, is jouw uiting van wat er in je leeft.
€95 inclusief alle materialen, koffie/thee en lunch met verse homemade soep.